În această perioadă, Administraţia Şcolilor Sector 6 a demarat campania de dezinsecţie şi dezinfecţie în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din Sectorul 6. Campania vizează în special înlăturarea căpuşelor (dezvoltate sau larve) din toate curţile şi terenurile unităţilor de învăţământ.

Temperaturile ridicate şi nivelul crescut al umidităţii din aer, favorizează înmulţirea paraziţilor şi răspândirea bolilor infecţioase şi epidemiilor. Căpuşele se numără printre cei mai periculoşi paraziţi, din cauza gradului sporit de transmitere a virusurilor şi microbilor de la animale la oameni, şi a faptului că odată ce au înţepat gazda, rămân agăţate, consumând constant din sângele acesteia, pe o perioadă lungă de timp. Căpuşele se găsesc preponderent în spaţii cu gazon şi iarbă, dar pot infesta şi alte locuri, precum zone acoperite cu pietriş şi nisip, sau locuri unde sunt depozitate lemne sau pietre.

Serviciile de dezinsecţie se desfăşoară în toate unităţile de învăţământ din Sectorul 6 şi sunt necesare în scopul prevenirii apariţiei, sau eliminării unor focare de infecţie. Substanţele folosite sunt agreate şi avizate de către Uniunea Europeană, fiind substanţe cu o eficacitate sporită. De asemenea, acestea fac parte din grupe de toxicitate ce nu sunt dăunătoare oamenilor sau animalelor de companie. Pe lângă serviciile de eliminare a căpuşelor, acolo unde sunt necesare, se pot impune tratamente suplimentare de dezinsecţie sau dezinfecţie.