Începând cu data de 31 mai 2021, până pe dată de 11 iunie 2021, au loc înscrierile pentru învățământul preșcolar. Conform Ministerului Educației și Cercetării, orarul reînscrierilor/înscrierilor va fi stabilit de către conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există) şi pe site-ul Inspectoratului Școlar.
Pentru asigurarea transparenţei procesului de reînscriere/înscriere, conducerile unităţilor de învăţământ preşcolar vor poștă, de asemenea, pe site-ul unității de învățământ și, la vedere, pentru toţi cei interesaţi, următoarele informaţii:
· capacitatea instituţiei (numărul de copii pentru care a fost proiectată);
· numărul de locuri aprobat prin planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2021 – 2022;
· criteriile generale şi criteriile specifice pentru înscrierea copiilor.
În Sectorul 6 funcționează în acest moment 26 de grădinițe, entități cu personalitatea juridică, plus alte șase grădinițe care fac parte din oferta educațională a unor școli sau licee, și anume: Școală Gimnazială nr.161, Școală Gimnazială nr.163, Școală Gimnazială nr.168, Școală Gimnazială Constantin Păunescu, Școală Gimnazială pt. Def. De Auz Sfânta Maria și Liceul Teoretic Marin Preda (Grădinița Albina).
Numărul total de locuri disponibile, la dată de 28.05.2021, în unitățile de învățământ preșcolar de stat din Sectorul 6 este de 2.449 locuri disponibile pe toate cele trei nivele de pregătire preșcolară (grupa mare, mijlocie și mică).
Anul acesta numărul locurilor disponibile în grădinițele din Sectorul 6 s-a suplimentat cu 200 de locuri, cu ocazia inaugurării Grădiniței Albina, din incinta Liceul Teoretic „Marin Preda”, și anume: pentru grupa mică – 80 de locuri, pentru grupa mijlocie – 60 de locuri, iar pentru grupa mare – 60 de locuri noi.
În prezent Primaria Sectorului 6 a demarat, prin intermediul Programului NZEB, procedurile pentru construcția a trei noi grădinițe în Sectorul 6, și anume: o grădiniță în incinta cartierului ANL Brâncuși, o grădiniță în incinta Școlii Gimnaziale Sfinții C-țîn și Elena, plus extinderea Grădiniței nr.274. De asemenea, sunt prevăzute planuri si pentru construcția a cinci after-schooluri de stat în Sectorul 6.