În data de 09.02.2021, un elev al Școlii Gimnaziale Sfântul Andrei, din Sectorul 6 al Capitalei, a fost confirmat pozitiv cu SARS CoV2.
În conformitate cu prevederile Ordinului Comun al Ministerului Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății 3.235/93/4.02.2021, au fost suspendate cursurile, iar începând cu data de 10,02,2021, pentru o perioadă de 14 zile, clasa respectivă va desfășura procesul educațional on-line. De asemenea, au fost efectuate proceduri de dezinfecție prin nebulizare în incinta unității de învățământ, cât și curățenie generală a tuturor suprafețelor cu substanțe dezinfectante (Innocid, Chemegene, Igienol, Klintensiv, Domestos).
Ultima zi de colectivitate a elevului din clasa a II-a A a fost data de 08.02.2021, iar elevii clasei care învață în schimbul doi, în aceeași sală de clasă, au fost relocați până la finalizarea tuturor procedurilor de dezinfecție. Conducerea unității de învățământ a informat Direcția de Sănătate Publică București și Inspectoratul Școlar al Municipiului București cu privire la situația întâmpinată și măsurile întreprinse.
Amintim că Școala Gimnazială Sfântul Andrei este în prezent în proces de modernizare și reabilitare termică, procesul educațional desfășurându-se în schimburi, în construcții modulare de tip container, amenajate special, puse de dispoziție de către Primăria Sectorului 6, prin Administrația Școlilor Sector 6. Lucrările sunt finanțate din fonduri europene nerambursabile, accesate de către autoritatea locală prin proiectul NZEB (Nearly Zero-Energy Building).