Odată cu ieșirea Capitalei din scenariul roșu, Ministerul Educației Cercetării și Tineretului a anunțat reluarea cursurilor cu prezența fizică în unitățile de învățământ, începând cu dată de luni, 8 februarie 2021. Ca până în prezent, fiecare unitate de învățământ va funcționa conform unuia dintre cele trei scenarii, în funcție de specific și numărul de infectări cu noul coronavirus Codiv-19.

În Sectorul 6 autoritățile locale au luat toate măsurile necesare pentru a asigura desfășurarea procesului educațional în cele mai bune condiții, în unitățile de învățământ, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii infecţiei cu noul coronavirus. Primăria Sectorului 6, prin Administrația Școlilor Sector 6, a asigurat aprovizionarea tuturor unităților de învățământ cu soluţii dezinfectante pentru suprafețe, podele, mâini, cât și săpun şi materialele de curățenie uzuale. De asemenea, toate unitățile de învățământ din Sectorul 6 beneficiază de separatoare pentru pupitre, iar sălile de clasă au fost dotate laptopuri, camere web, microfoane şi modem-uri wifi. A fost verificată conexiunea la internet în toate unitățile de învățământ.. În toate sălile de clasă, dar și în zonele de acces a elevilor și profesorilor, există dispensere cu dezinfectant și hârtie. Fiecare unitate de învățământ a fost aprovizionată cu măști de protecție, mănuși, termoscanere și preșuri dezinfectante, necesare pentru prevenție. S-au livrat, de asemenea, coșuri de gunoi speciale pentru colectarea măștilor și mănușilor folosite, fiecare unitate de învăţământ având în prezent încheiat un contract pentru ridicare a deşeurilor medicale. De asemenea, în cursul acestor zile se efectuează ultimele proceduri de dezinfecție prin nebulizare și curățenie generală, în incintele și curțile acestora.

În cele cinci unități de învățământ care se află în prezent în proces de modernizare, prin Programul NZEB, Şcoala Gimnazială nr. 59, Şcoală Gimnazială nr. 197, Şcoala Gimnazială Adrian Păunescu, Şcoala Gimnazială Sfântul Andrei și Şcoala Gimnazială Sfinţii Constantin şi Elena, cursurile se vor desfășura în construcții tip container, amenajate ca și săli de curs. „Totodată, suntem pregătiți să redistribuim elevii, dacă este necesar, la alte unități din apropiere, în special pe cei din clasa a VIII-a. Totul se va face cu acordul părinților, prin Consiliul de Administrație al fiecărei unități de învățământ.” a precizat domnul Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6. Toate construcțiile de tip modular sunt avizate de către instituțiile competente.