Rezultatele simulării examenului de Evaluare Națională 2019 pentru disciplina Matematică arată că doar 39,4% dintre elevii participanți au obținut note mai mari sau egale cu 5.

Rezultatele testelor PISA din 2015 la Matematică și Științe situează România sub media europeană și indică un nivel scăzut al competențelor elevilor români de a adapta cunoștințele acumulate la viața reală, lipsa motivației de a studia aceste discipline cât și dezamăgirea față de școală și educație.

Având în vedere aceste realități, raportându-ne la nevoile concrete ale elevilor, proiectul ”Video-learning for education”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus +, a găsit ca soluție realizarea unui curs de matematică online, alcătuit din 40 de video-tutoriale.

Cursul online de matematică este gratuit și accesibil publicului larg pe platforma e-learning: www.tutoriale-video.ro, Meniu Cursuri/Matematica pentru Evaluarea Națională. Elevii și profesorii de matematică, cât și orice altă persoană interesată de subiect, pot accesa de oriunde și de pe orice device cursul. Unitățile de învățare sunt în acord cu programa pentru Evaluarea Națională și beneficiază de video-tutoriale care prezintă partea teoretică și teste pentru evaluarea cunoștințelor dobândite.
Cele 40 de video-tutoriale, disponibile atât în Limba Română cât și în Limba Engleză, pot fi accesate și de pe canalul de YouTube dedicat proiectului – Tutoriale-video .

Cursul online de matematică se află în plină desfășurare în cadrul orelor de matematică pentru elevii care fac parte din proiect și le este foarte util în partea de recapitulare și evaluare a materiei prevăzute pentru Evaluarea Națională. Interesul elevilor pentru curs este foarte ridicat, întrucât pot învăța și relua noțiuni de matematică, utilizând tehnologia și resurse educaționale în acord cu timpurile prezente.

Orice persoană interesată de matematica poate învăța sau îmbunătăți cunoștințele prin intermediul acestui curs online, ce a fost creat și dezvoltat în cadrul proiectului ”Video-learning for education”, implementat de către un parteneriat format din Liceul Teoretic ”Marin Preda” București (beneficiar), Asociatia ”EXE – Expertiză pentru o societate bazată pe cunoaștere” (Partener 2), Sunderland College din Regatul Unit al Marii Britanii (Partener 3) și European Animation Center din Grecia (Partener 4) și este cofinanțat de către Uniunea Europeană, prin intermediul Programului Erasmus +, Acțiunea Cheie 2, program gestionat în România de către ANPCDEFP.

“Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.”