Sezonul rece aduce în fiecare an noi provocări în ceea ce priveşte măsurile pentru prevenirea apariţiei şi răspândirii virusurilor gripale. În această perioadă Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Şcolilor Sector 6, efectuează acţiuni de dezinfecţie în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din Sectorul 6. În plus, s-au achiziţionat şi distribuit măşti sanitare de protecţie pentru toţi elevii şi preşcolarii din Sectorul 6, cât şi pentru cadrele didactice şi persoanele care au acces în incintele unităţilor de învăţământ.

În conformitate cu recomandările emise de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului București, Primăria Sectorului 6 a dispus aplicarea imediată a măsurilor necesare prevenirii extinderii cazurilor de gripă în unitățile de învățământ din Sectorul 6, respectiv dezinfecție prin nebulizare și furnizarea suplimentară de măşti sanitare şi soluții dezinfectante pentru asigurarea igienei riguroase a mâiniilor şi a tuturor suprafeţelor. Dezinfecția prin nebulizare se va efectua în sălile de clasă unde au fost semnalate cazuri de gripă, urmând ca pe timpul week-endului să se efectueze dezinfecţia totală în unitatea respectivă. Astfel 40.000 de elevi din unitățile de învățământ preuniversitar din Sectorul 6 vor primi, măști medicinale, pentru a se stopa răspândirea virusului gripal. În plus Centrul de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie” a început o amplă campanie, adresată părinților din Sectorul 6, ce are drept scop informarea corecta în privinţa virusului gripal şi a măsurilor de prevenire a răspândirii acestuia. Controlul medical amănunțit este gratuit pentru copiii cu domiciliul în Sectorul 6, pe bază de programare prealabilă la telefoanele 031.9593 sau 0726150250. Totodată, oricine poate veni cu bilet de trimitere de la medicul de familie și beneficiază de control gratuit, prin CASMB. Părinții sunt așteptați împreună cu micuții lor și la Cabinetul de Pediatrie din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”, situat în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6. Programul Centrului este de luni până vineri, între orele 08.00 – 20.00.

Primăria Sectorului 6 sfătuieşte toţi cetăţenii să ţină cont de măsurile de igienă personală, spălarea regulată cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, măsuri esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor. De asemenea, pentru a evita răspândirea virusului gripal, este recomandat celor diagnosticaţi cu gripa le este recomandată izolarea la domiciliu şi evitarea contactului cu alte persoane.

Încă de săptămâna trecută, în unitățile de învățământ din Sectorul 6 au fost efectuate dezinfecții și s-au alocat toate materialele suplimentare, solicitate de directorii unităților. De asemenea, au fost intensificate controalele medicale și triajului elevilor înainte de intrarea la ore, raportările urmând a fi transmise către Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Direcția de Sănătate Publică. Până în prezent, în Sectorul 6, la iniţiativa Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului București, au fost suspendate orele de curs pentru mai multe clase de elevi şi preşcolari din şapte unităţi de învăţământ din Sectorul 6, unde au fost semnalate cazuri de gripă. Procedura presupune că la trei cazuri de gripă, semnalate şi confirmate, într-o clasa, se impune suspendarea orelor de curs pentru elevii clasei respective, informarea părintilor şi închiderea sălii până la efectuarea dezinfecţiei.

Serviciile de dezinfecţie sunt efectuate periodic, pentru a preîntâmpina transmiterea bolilor contagioase şi parazitare, precum şi apariţia unor epidemii de gripă, varicelă, rujeolă, rubeolă, şi nu numai.