Începând cu luna septembrie a acestui an, cei mici vor putea frecventa o nouă grădiniţă din Sectorul 6, mai modernă decât cele particulare. Grădiniţa „Albina” din Sectorul 6 va găzdui din toamnă 240 de copii şi 40 de cadre didactice, personal nedidactic şi auxiliar. „Condițiile pe care le vom oferi copiilor sunt mult peste cele din grădinițele private, vom avea aici dotări și echipamente de ultimă generație”, a spus primarul Gabriel Mutu.

La mai puţin de doi ani de la începerea lucrărilor construcţia este finalizată, în momentul de faţă Grădiniţa „Albina” aflându-se în proces de autorizare ARACIP. După obţinerea tuturor autorizaţiilor, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va introduce noua grădiniţă în Reţeaua Şcolară a Sectorului 6, urmând să fie organizată o sesiune specială de înscrieri pentru Grădiniţa „Albina”.

Clădirea, cu parter şi două etaje are, de asemenea, un adăpost de apărare civilă, iar pardoseala este antibacteriană (tarkett). Săptămâna aceasta au început lucrările de branşament pentru apă şi electricitate, cât şi lucrările de amenajarea spațiului verde și a locului de joacă. Toate finisajele, dotările și mobilierul sunt de ultimă generaţie şi de cea mai bună calitate. Investia, de peste 14 milioane de lei, a fost finanţată parţial printr-un proiect depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, diferenţa de 3.843.017 de lei fiind suportată din bugetul local.