Luni, 8 iunie 2020 au început înscrierile la grădiniță pentru anul şcolar 2020-2021. Părinții sunt asteptaţi în grădiniţele din Sectorul 6, pentru înscrierea copiilor, în cele mai bune condiţii de igienă şi siguranţă. Înscrierile se pot face on-line sau la sediul instituţiei de învăţământ, numai cu programare în plealabil.

În contextul pandemiei cauzată de noul Coronavirus Covid-19, autoritățile locale au avut răspunderea de a lua o serie de măsuri fără precedent, în sensul prevenirii îmbolnăvirii și răspândirii infecției în toate unitățile de învățământ. Deşi activitatea în grădiniţe a fost sistată încă din luna martie din cauza pandemiei cu noul Coronavirus, Primăria Sectorului 6, prin Administrația Școlilor Sector 6, a asigurat aprovizionarea tuturor unităților de învățământ cu dezinfectant pentru suprafețe, podele, mâini, cât și săpun cu dezinfectant și gel de mâini, pe lângă materialele de curățenie uzuale, măști și mănuși de protecție, termoscanere și preșuri dezinfectante. De asemenea, după întreruperea cursurilor în luna martie, și până în prezent, în fiecare unitate de învățământ au fost efectuate proceduri de dezinfecție prin nebulizare, urmând ca aceste proceduri să se efectueze zilnic pe toată perioada desfășurării activităților educaționale.

Părinții sunt sfătuiți anul acesta să folosească mijloacele de comunicare electronică pentru transmiterea datelor necesare. Înscrierile se pot desfășura și prin poștă electronică, telefonic sau fax, modalităţi prin care părinţii pot comunica documentele necesare pentru a fi introduse în aplicația specifică din Modulul SIIIR – Înscriere la grădiniță 2020-2021.

Înscrierile se vor efectua în două etape, și anume 8 iunie – 3 iulie, respectiv 20 iulie – 10 august, iar cazurile care nu au fost clarificate în cele două etape de înscrieri se pot rezolva în perioada 11 – 31 august. Ocuparea locurilor libere, se va face cu respectarea prevederilor din legislația în vigoare și, cu precădere, în acest an școlar, a prevederilor Legii nr. 56/2019 ce asigură cuprinderea tuturor copiilor de 5 ani în grupa mare ca parte a învățământului general obligatoriu.