Elevii clasei a 9-a E, din cadrul Colegiului Tehnic „Petru Maior” au caştigat week-endul acesta Locurile 2 şi Menţiune, pentru proiectele înscrise în cadrul competiţiei anuale, TeChallenge, organizată de Univeristatea Politehnică Bucureşti.

Competiţia, ce a avut loc în perioada 9-10 mai 2019, este la cea de-a treia editie şi a avut ca participanţi 25 de echipe de liceeni care s-au străduit să câştige. Premiile au constat în sume de bani: 6.000 lei pentru primul loc, 5.000 lei pentru locul 2, 3.000 de lei pentru locul 3 şi un premiu special de 5.000 lei.

Elevii clasei a 9-a, a Colegiului Tehnic “Pentru Maior”, Tonea Mihail şi Vlad David, împreună cu Bădănac Matei, elev de clasa a 8-a la Şcoala Gimnazială Nr. 206, din Sectorul 6, s-au înscris în competiţie cu o mână bionică personalizată, ce poate fi comandată vocal doar de către persoana care o foloseşte, respectiv un personaj 3D ce poate fi folosit în cadrul conferinţelor, concertelor şi nu numai, ce imită mimica buzelor vorbitorului.

Eficienţa energetică, energia regenerabilă, sau oraşele inteligente, au fost câteva dintre temele abordate în cadrul concursului. Un dispozitiv care ne poate ajuta să încărcăm telefonul mobil în timp ce mergem, sau un prototip ce prefigurează o mașină care se conduce singură, sunt doar o parte dintre invenţiile ce au a atras atenția celor mai mulți dintre vizitatori.

Printre cei care i-au încurajat şi felicitat pe copii se numără Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. ÎI felicităm şi noi de asemenea, şi aşteptăm cu nerăbdare proiectele de anul viitor.