Primăria Sectorului 6, prin Administrația Școlilor, a derulat în această vară o serie de lucrări de reparații și modernizare în toate unitățile de învățământ din sector.

“Elevii care învață în Sectorul 6 au fost așteptați, ca la fiecare început de an școlar, în spații moderne și curate. În această vară, au fost modernizate și dotate cu echipamente de ultimă generație grupurile sanitare din școlile gimnaziale, astfel încât elevii să beneficieze de toate condițiile necesare păstrării unei stări bune de sănătate.
Continuăm, în ritm susținut, modernizarea unităților de învățământ și a atelierelor de lucru, dotăm sălile cu mobilier nou și cu tot ceea ce este necesar pentru a încuraja copiii să facă performanță. Toate investițiile pe care le facem sunt în beneficiul copiilor și a dascălilor și mă bucur că am răspunsuri bune de la comunitatea Sectorului 6”, a spus primarul Gabriel Mutu.

Încă de la preluarea mandatului, edilul a considerat că investițiile în modernizarea unităților de învățământ reprezintă o prioritate. Astfel, atât în anii precedenți, cât și în vacanța care tocmai s-a încheiat, scolile din Sectorul 6 au beneficiat de lucrări menite să le confere un aspect european: 172 de grupuri sanitare au fost complet renovate și dotate cu aparate “fără atingere”, peste 8.000 de bănci noi au umplut sălile de clasă ale copiilor din școlile gimnaziale, iar la 6 școli din sector procesul de învățământ a fost extins prin săli de clasă amenajate în construcții modulare noi și moderne.

De asemenea, printre investițiile venite în sprijinul elevilor, se numără amenajarea unui balon special în care să se desfășoare orele de educație fizică, la Școala Gimnazială Nr. 163, întrucât spațiul nu permite construirea unei săli de sport. Totodată, sunt aproape de finalizare lucrările la amfiteatrul cu peste 200 de locuri, dedicat activităților școlare și extrașcolare, de la Școala Gimnazială “Regina Maria”.

Amintim că în Sectorul 6 funcționează și o instituție de învățământ cu profil educațional unic. La sfârșitul lunii mai, primarul Gabriel Mutu a inaugurat clădirea nouă, multifuncțională, construită în curtea Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi”, spațiu cu ateliere și laboratoare, dotate cu echipamente de ultimă generație, pentru elevii de la specializările din domeniile film și televiziune, media și design vestimentar.