Consiliul Local Sector 6 a aprobat în ședința de ieri, 24.11.2020, două proiecte privind asigurarea unităților de învățământ preuniversitar din Sectorul 6 cu tablete, respectiv măști și soluții dezinfectante, astfel încât procesul educațional să se desfășoare în cele mai bune condiții în contextul pandemiei cu SARS CoV-2, cu finanțare din fonduri europene.

Primul proiect, de circa 45 de milioane de lei cu TVA, prevede decontarea achizițiilor de măşti de protecţie, dezinfectanţi și aparatură de dezinfecţie şi sterilizare a aerului, pentru unitățile de învățământ din Sectorul 6, din fonduri europene nerambursabile. Hotărârea prevede că se aprobă proiectul „Creşterea capacităţii de gestionare a pandemiei generată de virusul SARS-CoV-2 la nivelul unităţilor de învăţământ de pe raza Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti”, în vederea finanţării acestuia prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, în condiţiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale.

De asemenea, Consiliul Local Sector 6 a aprobat, în aceeași şedinţă de marţi, în vederea finanţării din fonduri europene, un proiect de peste 44 de milioane de lei cu TVA, privind dotarea tuturor elevilor din Sectorul 6 cu dispozitive de tip tablete, pentru a asigura accesul la orele de curs online. Conform raportului de specialitate, „principalele măsuri constau în dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare, precum şi a altor echipamente/ dispozitive electronice”, astfel încât procesul educaţional să se poată desfăşura online. „Se aprobă proiectul ‘Dotarea unităţilor de învăţământ din Sectorul 6 pentru asigurarea accesului elevilor la procesul de învăţământ în mediul online şi a cheltuielilor legate de proiect, în vederea finanţării acestuia prin Programul Operaţional Competitivitate”, prevede hotărârea.

Redeschiderea şcolilor în condiţii de siguranţă necesită o largă asumare în societate şi responsabilizarea tuturor celor implicaţi în vederea respectării normelor impuse, în contextul prevenirii, depistării din timp şi diminuării răspândirii potenţiale a infecţiei cauzate de virusul SARS-CoV-2. Pentru a permite acest lucru, este necesar să se asigure „existenţa unei infrastructuri funcţionale şi a resurselor materiale indispensabile pentru a putea aplica măsurile sanitare şi de protecţie minime în unităţile de învăţământ de stat pe perioada pandemiei COVID-19”.