“Am inaugurat cel mai modern bazin de înot semiolimpic din București. M-am implicat încă din primele zile ale mandatului de primar în acest proiect, pentru că am găsit aici o investiție neconformă standardelor moderne și de siguranță necesare. Prin implicare, am găsit soluții tehnice și acum am putut să oferim copiilor un loc de practicare a cursurilor de natație. Îmi doresc să ofer această șansă tuturor copiilor interesați de inițierea în acest sport și am convingerea că următorii campioni la natație vor porni de aici, din Sectorul 6 ”, a spus primarul Gabriel Mutu.

Primăria Sectorului 6, prin Administrația Școlilor Sector 6, oferă vouchere de acces gratuite pentru 200 de elevi pe lună, prioritate având elevii Școlii Generale nr. 311, dar se dorește extinderea numărului de beneficiari la 400 de elevi pe lună, pentru a permite accesul gratuit și elevilor din celelalte unități de învățământ de pe raza sectorului. Voucherele vor fi repartizate părinţilor, în baza unor angajamente scrise, ce se vor depune la Şcoala Gimnazială nr.311 şi sunt valabile 30 de zile de la primire. Este strict interzisă înstrăinarea voucherelor către alţi beneficiari. De asemenea, este bine de stiut că în cazul nefolosirii în termenul de 30 de zile, acestea devin nule, părintele fiind obligat să restituie voucherul unităţii de învăţământ de la care l-au primit.

Deşi sportul are multiple efecte benefice printre care şi dezvoltarea funcţiilor cognitive, şi anume memoria, atenţia şi concentrarea, cât şi dezvoltarea participării efective la procesul de învăţământ, acesta a devenit o materie folosită din ce în ce mai puţin în programa şcolară din ultimii ani. Cifrele actuale arată că activitatea fizică zilnică s-a redus constant, fiind înlocuită de calculator şi televizor. Înotul este un sport complex, care stimulează toţi muschii, permite o dozare progresivă a efortului, creşte tonusul muscular şi asigură o dezvoltare armonioasă şi echilibrată în rândul celor care îl practică. Proiectul vine în completarea programului „Sport după Şcoală” şi urmăreşte promovarea educaţiei fizice în rândul elevilor din unităţile de învăţământ din Sectorului 6.

Suprafața bazinului de înot este de 507 mp, lungimea de 25 metri, acesta fiind un bazin modern, cu 5 culoare. Temperatura apei este permanent monitoriază pentru a asigura condiţiile optime pentru practicarea natației. Complexul este prevăzut cu grupuri sanitare, duşuri, vestiare, separate pentru fete şi baieţi, cât și cu vestiare dedicate şi dotate special pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, Complexul din incinta Şcolii Gimnaziale nr. 311 este prevăzut cu mai multe spaţii unde se vor putea practica, în viitor, şi alte tipuri de activităţi fizice.