Având în vedere succesul avut în anul şcolar 2017-2018, Colegiul Tehnic „Petru Maior”, împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Şcolilor Sector 6 şi Inspectoratul Şcolar al Sectorului 6, a deschis un nou centru de activităţi, dedicat elevilor pasionaţi de robotică şi programare.

Proiectul CPP-PERM (Centrul de Pregătire pentru Performanţă-Programare, Electronică, Robotică şi Mecanică) se adresează elevilor din învăţământul gimnazial, din cadrul tuturor unităţilor de învăţământ din Sectorul 6. Datorită numărului ridicat de înscrieri de anul trecut, anul acesta proiectul s-a extins cu un nou centru în cadrul Colegiului Tehnic „Carol I”, suplimentându-se astfel şi numărul de participanţi de la 50 la 150.

Activităţile propuse să ajute elevii să descopere a altfel de abordare a programării şi a elementelor de teorie predate în şcoală, constau în proiectarea şi programarea roboţilor de tip LEGO Mindstorm EV3 şi a unor dispozitive electronice cu microcontroler, proiectarea unor obiecte pentru imprimare 3D, realizarea de dispozitive CNC şi multe altele.

Această abordare pragmatică şi aplicativă a roboticii, programării şi tehnologiei în general, vine ca răspuns la nevoia elevilor de a înţelege şi aprofunda programarea şi robotica în contextul unui viitor din ce în ce mai robotizat. Înţelegerea conceptelor precum IoT, producţia asistată de calculator sau roboţi inteligenţi, încă de la vârste fragede, reprezintă un obiectiv important în formarea şi educarea viitoarelor generaţii.

Cursurile se desfăşoară gratuit, în cadrul Colegiului Tehnic Carol I, cu respectarea Regulamentului CPP-PERM. Cei 150 de elevi vor fi împărţiţi în 2 grupe (50 locuri) de avansaţi şi 4 grupe (100 locuri) de începători şi vor fi coordonaţi de 4 profesori traineri.