Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Şcolilor Sector 6, a aprobat derularea şi finanţarea proiectului „Şcoală după Şcoală” şi în anul şcolar 2019-2020, având în vedere succesul pe care l-a avut până în prezent programul. Faţă de anul trecut, anul acesta, s-a hotarat şi majorarea numărului de porţii de hrană pentru 6.700 de elevi din învăţământul primar şi secundar.

Proiectul „Şcoală după Şcoală” s-a născut în contextul în care din ce în ce mai multe familii se confruntă cu probleme de organizare a programului copilului dupa orele de curs. Cursurile se limitează doar la 4-5 ore pe zi, restul zilei copii rămânând nesupravegheaţi. „Şcoală după Şcoală” vine în sprijinul părinţilor, oferind o soluţie în acest sens. În cadrul programului copii au şansa de a socializa, de a desfăşura activităţi menite să le dezvolte abilităţile, fiind totodată supravegheaţi de către un personal specializat, într-un mediu prietenos şi familiar.

Proiectul „Şcoală după Şcoală” presupune activităţi educative, cât şi activităţi de formare şi dezvoltare a personalităţii elevului. Printre acestea amintim ajutorul la efectuarea temelor pentru acasa, ateliere de creaţie în pictură, dans, sau teatru, cât şi meditaţii la diferite obiecte de studiu. O altă componentă importantă a programului este masa de prânz, servită de către copii în unitatea de învăţământ, sub supraveghere , masă ce constă de obicei în hrană caldă, felul unu (supa/ciorba) plus felul doi, alături de câte un desert.

Administraţia Şcolilor Sector 6 face toate demersurie necesare pentru buna desfăşurare a procesului educaţional în unităţile de învăţământ de pe raza Sectorului 6. Printre acestea se numără şi proiectul „Şcoală după Şcoală”, program socio-educaţional sprijinit de Primăria Sectorului 6 şi Consiliul Local Sector 6, prin care se urmăreşte dezvoltarea şi diversificarea serviciilor alternative de educaţie. Având în vedere procedurile legale ce se impun în vederea derulării programului, se estimează că programul va începe în prima saptămână din luna octombrie, data exactă urmând a fi anunţată oficial pe siteul Administraţiei Şcolilor Sector 6. În continuare puteţi consulta lista cu unităţile de învăţământ din Sectorul 6 care s-au înscris în program, cât şi tipurile de meniu pentru care a optat fiecare:

1. Scoala Gimnaziala Nr. 59
2. Scoala Gimnaziala Nr. 117
3. Scoala Gimnaziala Nr. 142
4. Scoala Gimnaziala Nr. 156
5. Scoala Gimnaziala Ion Dumitriu
6. Scoala Gimnaziala Nr. 161
7. Scoala Gimnaziala Nr. 163
8. Scoala Gimnaziala Nr. 164
9. Scoala Gimnaziala Nr. 167
10. Scoala Gimnaziala Nr. 168
11. Scoala Gimnaziala Nr. 169
12. Scoala Gimnaziala Sfantul Andrei
13. Scoala Gimnaziala Sfintii Constantin si Elena
14. Scoala Gimnaziala Orizont
15. Scoala Gimnaziala Nr. 197
16. Scoala Gimnaziala Adian Paunescu
17. Scoala Gimnaziala Nr. 206
18. Scoala Gimnaziala Nr. 279
19. Scoala Gimnaziala Regele Mihai I
20. Scoala Gimnaziala Nr. 311
21. Liceul Teoretic Marin Preda
22. Liceul Teoretic Eugen Lovinescu
23. Colegiul Tehnic Iuliu Maniu
24. Liceul cu Program Sportiv Mircea Eliade
25. Liceul Tehnologic Sfantul Antim Ivireanu