Programul „Şcoală după Şcoală”, care se desfăşoară deja de mai mulţi ani în unităţile de învăţământ preuniversitar din Sectorul 6, va fi demarat anul acesta începând cu data de 7 octombrie.

Proiectul „Şcoală după Şcoală” s-a născut în contextul în care din ce în ce mai multe familii se confruntă cu probleme de organizare a programului copilului dupa orele de curs. Cursurile se limitează doar la 4-5 ore pe zi, restul zilei copii rămânând nesupravegheaţi. Programul „Şcoală după Şcoală” vine în sprijinul părinţilor, oferind o soluţie în acest sens. În cadrul programului copii au şansa de a socializa, de a desfăşura activităţi menite să le dezvolte abilităţile, fiind totodată supravegheaţi de către un personal specializat, într-un mediu prietenos şi familiar.

Proiectul „Şcoală după Şcoală” presupune activităţi educative, cât şi activităţi de formare şi dezvoltare a personalităţii elevului. Printre acestea amintim ajutorul la efectuarea temelor pentru acasa, ateliere de creaţie în pictură, dans, sau teatru, cât şi meditaţii la diferite obiecte de studiu. O altă componentă importantă a programului este masa caldă oferită copiilor, în jurul orelor de prânz.