Odată cu deschiderea noului an şcolar, Şcoala Gimnazială nr. 163 din Sectorul 6 a inaugurat şi primul balon presostatic dintr-o unitate de învăţământ din Sectorul 6. Balonul va fi folosit de către elevii care frecventează Şcoala Gimnazială nr. 163 şi are scopul de a oferii acestora un cadru adecvat unde să desfăşoare orele de educaţie fizică.

Din cauza lipsei spaţiului necesar construirii unui teren de sport, Administraţia Şcolilor Sector 6, împreună cu unitatea de învăţământ, au optat pentru montarea unui balon presostatic. Balonul este dotat cu gazon, porţi de fotbal şi bănci, cât şi reflectoare care vor permite desfăşurarea orelor de educaţie fizică şi după lăsarea întunericului pe timp de iarnă.

Amenajarea balonului în incinta Şcolii Gimnaziale nr. 163 face parte dintr-un plan amplu de investiţii, iniţiat de catre Primăria Sectorului 6 , şi implementat prin intermediul Administraţiei Şcolilor Sector 6, menit să vină în sprijinul elevilor şi a procesului de învăţământ. Printre măsurile luate anul acesta, amintim şi construcţia primului Amfiteatrului în aer liber din Sectorul 6 pentru Şcoala Gimnazială Regina Maria, dotarea a 172 de grupuri sanitare, complet renovate, cu aparate ce funcţionează pe senzori, achiziţia a peste 8.000 de bănci noi pentru sălile de clasă , cât şi extinderea prin săli de clasă, amenajate în construcții modulare, a şase unităţi de învăţământ preuniversitar din Sectorul 6.