Şcoala Gimnazială „Regina Maria” va fi prima unitate de învăţământ preuniversitar din Sectorul 6 al Municipiului Bucureşti dotată cu un amfiteatru în aer liber. Construcţia amfiteatrului va aduce un aport important în sensul dezvoltării educaţionale, culturale şi sportive a elevilor Şcolii Gimnaziale „Regina Maria” şi a comunităţii în ansamblu.

Amfiteatrul, care va fi inaugurat odată cu deschiderea anului şcolar 2019-2020, va găzdui spectacole, concursuri, decernări de premii, conferinţe şi nu numai. Acesta va fi folosit atât de către Şcoala Gimnazială „Regina Maria” în desfăşurarea activităţilor şcolare şi extraşcolare, dar şi de către celelalte unităţi de învăţământ din sectorul 6 care doresc să desfăşoare acţiuni în aer liber.

Construcţia nouă va avea o suprafaţă de aproximativ 300 metri pătrati şi o capacitate de 250 de locuri pe scaune. Aceasta va cuprinde două gradene simetrice, în formă de arc de cerc, o scenă cu o lungime de 8 metrii şi o cameră tehnică pentru proiector.

Amfiteatrul în aer liber din incinta Şcolii Gimnaziale „Regina Maria” face parte dintr-un proiect amplu al Primăriei Sectorului 6, implementat prin Administraţia Şcolilor Sector 6, prin care se urmăreşte integrarea de noi standarde tehnice şi calitative în domeniul serviciilor şi infrastructurii educaţionale. Dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din Sectorul 6 cu un spaţiu destinat exclusiv activităţilor educaţionale, culturale şi sportive, constituie o necesitate, cât şi o oportunitate, în scopul asigurării desfăşurării procesului educaţional, într-un mod cât mai interactiv şi inovativ.