Şcoala Gimnazială nr. 160 din Sectorul 6 al Capitalei, denumită în prezent Şcoala Gimnazială „Sfânta Treime”, a intrat în proces de modernizare şi consolidare a clădirii, în care se desfăşoară orele de curs, dupa mai bine de 50 de ani. Prin măsurile luate s-a dorit ca imobilul din strada Ghirlandei să fie utilizat în continuare pentru o perioadă încă de cel puţin 50 de ani.

Cladirea cu valoare istorică, construită în anul 1969, are în prezent trei niveluri, parter şi două etaje, şi forma literei „U”, stil arhitectural tipic perioadei comuniste. Structura de rezistenţă a şcolii a fost executată în jurul anului 1969, nefiind prezăvută cu măsuri constructive pentru protecţie seismică. Obiectivul principal al proiectului constă în aducerea clădirii la un nivel ridicat de siguranţă din punct de vedere al riscurilor seismice, nivel comparabil cu cel al unei construcţii noi, conform standardelor şi legislaţiei în vigoare.

S-a urmărit găsirea şi implementarea unei soluţii pentru consolidarea structurală a imobilului, astfel încât acesta să poate fi funcţional parţial în continuare, pentru cei aproximativ 700 de elevi care sunt înscrişi la Şcoala Gimnazială „Sfânta Treime”. De asemenea, în incinta unităţii de învăţământ au fost montate mai multe containere cu destinaţie locativă şi sanitară, unde se desfăşoară în prezent orele de curs pentru o parte dintre elevi. Acestea sunt dotate cu mobilier, grupuri sanitare, aparate de aer condiţionat, cât şi alte elemente necesare desfăşurării în condiţii optime a procesului educaţional.

Printre măsurile luate se numără introducerea de noi pereţi structurali din beton armat, pe întreaga înălţime a clădirii, astfel încât, după realizarea lucrărilor de consolidare, cladirea să fie încadrată în clasa de risc seismic RsIV, corespunzătoare construcţiilor cu un răspuns seismic pozitiv. Având în vedere că este vorba de o clădire cu destinaţie pedagogică, aceasta a fost încadrată în clasa a II-a, clasă în care se regăsesc clădirile care prezintă un pericol major pentru siguranţa publică în cazul prăbuşirii, precum spitalele, azilurile de bătrâni, sau săli de spectacole.