Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Şcolilor Sector 6, si Colegiul Naţional „Grigore Moisil”, vin în întâmpinarea nevoilor copiilor şi adoleşcenţilor din Sectorul 6, bolnavi de cancer. Proiectul în cauză îşi propune implicarea Administraţiei Publice Locale Sector 6 în sprijinirea Secţiei de Oncologie Pediatrică a Spitalului Fundeni în tratarea copiilor şi adoleşcentilor bolnavi de cancer.

Cancerul este o boală, cauzată de schimbările genetice care controlează modul în care functioneză celulele noastre. Schimbările genetice care cauzează cancerul pot fi moștenite de la rudele noastre sau pot fi dobândite pe parcursul vieții. Conform statisticilor Ministerului Sănătății, aproximativ 5.000 de copii suferă de cancer, iar anual sunt diagnosticate 500 de cazuri noi. Cancerul este a doua cauză de deces în țara noastră.

Copii şi adoleşcenţii care trec prin experienţa luptei cu cancerul au nevoie de cât mai mult sprijin din partea factorilor de decizie la nivel naţional, cât şi local. Bolnavii de cancer luptă cu boala, lipsa de informare, dar și cu provocările din sistemul de sănătate. În felul acesta, Primăria Sectorului 6, Administraţia Şcolilor Sector 6 şi Colegiul Naţional Grigore Moisil doresc să scoată în evidenţă nevoia acută de implicare din partea autorităţilor, cât şi a societăţii, în lupta împotriva cancerului, în special în ceea ce priveşte copii.

Suma de 50.000 Lei, alocată de către Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Şcolilor Sector 6, reprezintă un sprijin financiar suplimentar la fondurile strânse de Colegiul Naţional „Grigore Moisil” cu ocazia Balului Caritabil „Luptă pentru Viaţă”, ce s-a desfăşurat pe data de 5 aprilie 2019. Fondurile vor fi alocate pentru spitalizare, tratament şi pentru perioada post spitalizare, în încercarea de a ajuta copii si familiilor acestora să depaşească mai uşor problemele medicale cu care se confruntă.