InfoCons, Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România, vine în sprijinul elevilor Sectorului 6, care provin din categoriile vulnerabile, prin intermediul campaniilor sociale pe care le desfășoară. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a fost astăzi prezent la Școala Gimnazială Sfântul Calinic de la Cernica, alături de domnul Sorin Mierlea, Președintele Asociației InfoCons, doamna Daniela Nicolescu, Secretar de Stat Ministerul Economiei, Domnul Viceprimar al Sectorului 6 Alexandru Gâdiuţă, Doamna Inspector Școlar Daniela Bădescu si Doamna Daniela Dumitru, Directorul Administratiei Școlilor Sector 6, pentru a primi cele 500.000 de măști de protecție și 400 de teste rapide pentru depistarea SARS-CoV-2. De asemenea, cele 67 de unități de învățământ din Sectorul 6 vor fi dotate cu kituri complete pentru accesibilitatea persoanelor nevăzătoare, cât și cu tablouri cu fotografii “Galeria Războiului de Reîntregire a României din anul 1917”.
InfoCons, sub egida Federației Asociațiilor de Consumatori, a inițiat Campania socială „Nimeni să nu fie uitat! Ajută-ne ca să-i ajutăm!” pentru sprijinirea elevilor și cadrelor didactice din mediile defavorizate. Astfel, Primăria Sectorului 6, prin Administrația Școlilor Sector 6, a primit, cu titlu gratuit, 500.000 de măști de protecție, pe care le va distribui în unitățile de învățământ, elevilor și cadrelor didactice care provin din medii defavorizate. În Sectorul 6, pe baza numărului de elevi care beneficiază de burse sociale și de studiu, există 2.635 de elevi aflați într-o situație financiară sau familială dificilă. Aceştia reprezintă categoria cea mai vulnerabilă în faţa provocărilor actuale cauzate de pandemia cu SARS-CoV-2. De asemenea, cu scopul de a preveni efectele negative ale pandemiei și de a reduce rata abandonului şcolar, Asociația InfoCons a oferit unităților de învățământ din Sectorul 6 și 400 de teste rapide rapide pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. Testele, care depistează infecția din salivă, vor fi utilizate de către cadrele medicale din unitățile de învățământ în cazul în care există suspiciunea unei infectări cu Covid, bineînțeles după izolarea elevului respectiv. Aceste teste vor fi distribuite în funcție de numărul de elevi care frecventează orele de curs cu prezenţă în unitățile de învățământ.
Primăria Sectorului 6, prin Administrația Școlilor Sector 6, a primit, cu titlu gratuit, pentru unitățile de învățământ, seturi de tablouri ce vor fi afișate în cele 81 de locații în care se desfășoară procesul de învățământ, pentru cei 44.000 de elevi și preșcolari din Sectorul 6. Campania „O9atitudine pentru cultură!”, are drept obiectiv creșterea nivelului de informare și educare cu privire la cunoașterea operelor de artă romanești. În acest sens InfoCons a realizat un set de 12 tablouri în care sunt ilustrate imagini tip fotografii – “Galeria Războiului de Reîntregire a României din anul 1917”. Campania „O9atitudine pentru cultură!” dorește să readucă istoria și identitatea culturală a românilor în atenția publică. Impactul estetic, obținut prin afișarea acestor tablouri în unitățile de învățământ, vine în completarea eforturilor de înțelegere și asumare a identității noastre naționale, ajutându-i astfel pe cei mici în dobândirea unor informații care stau la baza dezvoltării noastre culturale.
În conformitate cu normativele Uniunii Europene “Strategia europeană 2010-2020 pentru persoanele cu handicap: un angajament reînnoit pentru o Europă fără bariere”, cât și în conformitate cu standardele naționale și comunitare cu privire la accesibilizarea spatiilor publice pentru persoane vulnerabile, InfoCons implementează aceste proiect de responsabilizare socială prin realizarea materialelor de semnalistica pentru accesibilizarea spaţiilor pentru persoanele nevăzătoare. În acest sens, Asociația InfoCons a oferit Sectorului 6 un număr de 143 de kituri pentru accesibilizarea spaţiilor publice pentru persoane nezăvătoare. Un Kit de accesibilizare cuprinde următoarea semnalistică: Intrare, Ieșire, Împinge, Trage, Accesul interzis, Apă potabilă, Fumatul interzis, WC bărbați/femei și Pericol de electrocutare. Acestea vor fi afisate în incintele unităților de învățământ și în instituţiile subordonate Consiliului Local Sector 6.