Știri

Şcoala Gimnazială „Regina Maria”, prima şcoală din Sectorul 6 dotată cu Amfiteatru în aer liber

Şcoala Gimnazială „Regina Maria” va fi prima unitate de învăţământ preuniversitar din Sectorul 6 al Municipiului Bucureşti dotată cu un amfiteatru în aer liber. Construcţia amfiteatrului va aduce un aport important în sensul dezvoltării educaţionale, culturale şi sportive a elevilor Şcolii Gimnaziale „Regina Maria” şi a comunităţii în ansamblu.

ÎNCEP ÎNSCRIERILE LA CURSURILE GRATUITE DE EDUCAŢIE NONFORMALĂ PENTRU COPIII DIN SECTORUL 6

Copilul tău este pasionat de sport, muzică, dans, teatru, limbi străine, informatică? 1.300 de locuri gratuite la cursuri de dezvoltare personală îi oferă acum ocazia de dobândi cunoştinţe şi aptitudini noi! La iniţiativa Primăriei Sectorului 6, o serie de cursuri atractive, care pun în practică metode nonformale, sunt puse la dispoziţia copiilor şi adolescenţilor din comunitate. Metodele de predare sunt interactive, nu există teme pentru acasă și nici catalog.

OLIMPICII NAŢIONALI, PREMIAŢI DE CĂTRE PRIMĂRIA SECTORULUI 6 PENTRU REZULTATELE EXCEPŢIONALE

Cu ocazia Zilei Copilului, Inspectoratul Şcolar al Municipiului București şi Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Şcolilor Sector 6, au premiat elevii olimpici naţionali. Ceremonia de premiere a avut loc la Ateneul Roman, pe data de 29 mai 2019. “1 Iunie – Ziua Copilăriei” este acţiunea organizată de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului București cu scopul recompensării elevillor olimpici naţionali în anul şcolar 2018-2019, din toate unităţile de învăţământ, din toate cele şase sectoare ale Municipiului Bucureşti. Anul acesta au fost premiaţi 120 de elevi, premiile constând în câte un laptop pentru fiecare elev.

O ȘANSĂ PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNTUL DUAL ȘI PROFESIONAL ÎN SECTORUL 6

Primăria Sectorului 6, prin Administrația Școlilor Sector 6 împreună cu Centrul Comercial Drumul Taberelor și Inspectoratul Școlar Sector 6, au prezentat pe 30 mai 2019, avantajele învățământului profesional și dual din Sectorul 6. Cele șase licee din sector care au și această formă de învățământ – Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunuicații “Gheorghe Airinei”, Colegiul Economic “Costin C. Kirițescu”, Colegiul Tehnic “Carol I”, Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” și Colegiul Tehnic “Petru Maior” au fost de față și și-au prezentat oferta educațională.

Noile Ateliere ale Colegiului Tehnic “GHEORGHE ASACHI” din sectorul 6, unicate in Bucuresti

Pe data de 20 mai 2019, Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, și Inspectorul Școlar General al Municipiului București, Ioana Mihaela Neacșu, au inaugurat noua clădire multifuncțională, construită în curtea Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi”. În acest spațiu nou vor funcționa ateliere și laboratoare dotate cu echipamente de ultimă generație, beneficiari fiind elevii de la specializările din domeniile film și televiziune, media și design vestimentar.

Elevii din Sectorul 6 participa la “Walk the (Global) Walk”

30 de elevi din mai multe clase și generații ale Colegiului Național “Grigore Moisil” din Sectorul 6 au participat în perioada 8-19 aprilie la concursul de fotografie “București – Before & After”. Concursul a fost organizat de echipa de tineri voluntari ai liceului, cu sprijinul cadrelor didactice implicate în proiect și al Primăriei Sectorului 6.

Curs de Matematica online pentru Evaluarea Nationala

Rezultatele testelor PISA din 2015 la Matematică și Științe situează România sub media europeană și indică un nivel scăzut al competențelor elevilor români de a adapta cunoștințele acumulate la viața reală, lipsa motivației de a studia aceste discipline cât și dezamăgirea față de școală și educație. Având în vedere aceste realități, raportându-ne la nevoile concrete ale elevilor, proiectul ”Video-learning for education”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus +, a găsit ca soluție realizarea unui curs de matematică online, alcătuit din 40 de video-tutoriale.