Știri

OLIMPICII NAŢIONALI, PREMIAŢI DE CĂTRE PRIMĂRIA SECTORULUI 6 PENTRU REZULTATELE EXCEPŢIONALE

Cu ocazia Zilei Copilului, Inspectoratul Şcolar al Municipiului București şi Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Şcolilor Sector 6, au premiat elevii olimpici naţionali. Ceremonia de premiere a avut loc la Ateneul Roman, pe data de 29 mai 2019. “1 Iunie – Ziua Copilăriei” este acţiunea organizată de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului București cu scopul recompensării elevillor olimpici naţionali în anul şcolar 2018-2019, din toate unităţile de învăţământ, din toate cele şase sectoare ale Municipiului Bucureşti. Anul acesta au fost premiaţi 120 de elevi, premiile constând în câte un laptop pentru fiecare elev.

O ȘANSĂ PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNTUL DUAL ȘI PROFESIONAL ÎN SECTORUL 6

Primăria Sectorului 6, prin Administrația Școlilor Sector 6 împreună cu Centrul Comercial Drumul Taberelor și Inspectoratul Școlar Sector 6, au prezentat pe 30 mai 2019, avantajele învățământului profesional și dual din Sectorul 6. Cele șase licee din sector care au și această formă de învățământ – Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunuicații “Gheorghe Airinei”, Colegiul Economic “Costin C. Kirițescu”, Colegiul Tehnic “Carol I”, Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” și Colegiul Tehnic “Petru Maior” au fost de față și și-au prezentat oferta educațională.

Noile Ateliere ale Colegiului Tehnic “GHEORGHE ASACHI” din sectorul 6, unicate in Bucuresti

Pe data de 20 mai 2019, Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, și Inspectorul Școlar General al Municipiului București, Ioana Mihaela Neacșu, au inaugurat noua clădire multifuncțională, construită în curtea Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi”. În acest spațiu nou vor funcționa ateliere și laboratoare dotate cu echipamente de ultimă generație, beneficiari fiind elevii de la specializările din domeniile film și televiziune, media și design vestimentar.

Elevii din Sectorul 6 participa la “Walk the (Global) Walk”

30 de elevi din mai multe clase și generații ale Colegiului Național “Grigore Moisil” din Sectorul 6 au participat în perioada 8-19 aprilie la concursul de fotografie “București – Before & After”. Concursul a fost organizat de echipa de tineri voluntari ai liceului, cu sprijinul cadrelor didactice implicate în proiect și al Primăriei Sectorului 6.

Curs de Matematica online pentru Evaluarea Nationala

Rezultatele testelor PISA din 2015 la Matematică și Științe situează România sub media europeană și indică un nivel scăzut al competențelor elevilor români de a adapta cunoștințele acumulate la viața reală, lipsa motivației de a studia aceste discipline cât și dezamăgirea față de școală și educație. Având în vedere aceste realități, raportându-ne la nevoile concrete ale elevilor, proiectul ”Video-learning for education”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus +, a găsit ca soluție realizarea unui curs de matematică online, alcătuit din 40 de video-tutoriale.

Locul 2 pentru elevii Colegiului Tehnic “Petru Maior” în cadrul competiţiei TeChallenge UPB

Elevii clasei a 9-a E, din cadrul Colegiului Tehnic „Petru Maior” au caştigat week-endul acesta Locurile 2 şi Menţiune, pentru proiectele înscrise în cadrul competiţiei anuale, TeChallenge, organizată de Univeristatea Politehnică Bucureşti. Competiţia, ce a avut loc în perioada 9-10 mai 2019, este la cea de-a treia editie şi a avut ca participanţi 25 de echipe de liceeni care s-au straduit să câştige. Premiile au constat în sume de bani: 6.000 lei pentru primul loc, 5.000 lei pentru locul 2, 3.000 de lei pentru locul 3 şi un premiu special de 5.000 lei.

Proiectul “Eu şi Povestea Mea” (MYS) vine în sprijinul elevilor din mediile defavorizate

,,Key action 3: Social inclusion and common values: the contribution in the field of education, training and youth cu titlul Me and Your Stories (MYS)” este proiectul susţinut şi derulat de către Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Şcolilor Sector 6 şi Inspectoratul Şcolar Sector 6 al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic al Municipiului Bucureşti. Proiectul are ca obiectiv principal dezvoltarea competenţelor cheie ale tinerilor din medii defavorizate, în vederea includerii sociale a acestora.