Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Şcolilor Sector 6, a încheiat săptămâna aceasta un parteneriat privind accesul gratuit pe platforma E-Theatrum, a tuturor copiilor care frecventează unităţile de învăţământ din Sectorul 6. www.e-theatrum.com este o platformă de streaming on-line care găzduiește spectacole de teatru pentru toate genurile. De la spectacole ale teatrelor naţionale sau independente, până la spectacole de teatru pentru copii, de păpuşi si pantomimă, timp de o lună toţi elevii şi preşcolarii din Sectorul 6, precum şi părinţii sau profesorii acestora, se pot bucura de acces nelimitat şi gratuit la o colecţie variată de spectacole în limba română.

Obiecivul proiectului este unul strategic, vizând diminuarea efectelor secundare ale stării pandemice actuale și suspendării activităților didactice care impun prezența fizică în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal a preșcolarilor și elevilor. Spectacolele de pe platforma E-theatrum se adresează tuturor, indiferent de vârstă, iar cei mici au la dispoziţie o gamă vastă de poveşti şi spectacole educative şi amuzante.
Povești nemuritoare, păpuși, marionete, teatru pentru copii, piese clasice sau moderne, aventură, fantezie și emoție, sunt câteva dintre spectacolele interpretate de actori români, care vor aduce multe zâmbete copiilor din Sectorul 6.

E-theatrum.com, platformă lansată în 2013, permite utilizatorilor să acceseze un conţinut video online, mai exact poveşti şi spectacole de teatru, filmate în format standard sau ultra high definition 4K. De la dramă, la comedie sau tragedie, E-Theatrum se numară printre cele mai mari colecții digitalizate de teatru românesc, adresându-se tuturor, indiferent de vârstă sau gusturi.